Nordlys. Foto: COLOURBOX

Russisk forskningsskib inviterer forskere på togt til Nordpolen

fredag 07 jan 22
|
Arctic and Antarctic Research Institute i Rusland inviterer udenlandske forskere til at deltage i en ekspedition til Nordpolen, som foregår med forskningsskibet "Akademik Tryoshnikov" i august 2022-juli 2023.

Dansk Center for Havforskning (DCH) har modtaget en orientering om, at Arctic and Antarctic Research Institute (AARI) i Rusland inviterer udenlandske forskere til at deltage i en ekspedition til Nordpolen for at styrke det internationale videnskabelige samarbejde.

Ekspeditionen foregår med forskningsskibet "Akademik Tryoshnikov" fra august 2022 til juli 2023. Der vil blive udført forskning inden for meteorologi, oceanografi, is, geofysik, geologi, kemi, hydrobiologi og medicin. 

For at kunne komme i betragtning skal man være ansat på en forskningsinstitution i et af de lande, som er medlem af Arktisk Råd. Der forventes at være plads til op til 10 forskere ad gangen fra disse lande. 

Hvis der er forskningsgrupper, som deltager eller vil gerne deltage, kan de kontakte det rusiske Arctic and Antarctic Research Institute, aaricoop@aari.ru og gerne orientere DCH om deltagelse via dch-secretariat@aqua.dtu.dk.

Få mere at vide om Expedition North Pole 2022-2023

 

https://www.havforskning.dk/nyheder/2022/01/russisk-togt
25 JUNI 2024